25 Mayıs 2014 Pazar

Brazilya 2014 Dünya Kupası Maç Takvimi ve Tahminler


2014 Dünya Kupası heyecanı tüm futbolseverleri sarmaya başladı. 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenen şampiyonada yaşanan Vuvuzela işkencesinden sonra bu şampiyona için büyük umutlar besliyorum.

Grup A






Ev sahibi Brezil'ya gruptan rahatlıkla lider olarak çıkacaktır. Bence şimdiye kadar ki katıldıkları en zayıf Dünya Kupası kadrosuna sahip Meksika grupta varlık gösteremeyecek ve sonuncu olarak bitirecektir. Kamerun ve Hırvatistan arasında büyük bir ikinicilik mücadelesi olacaktır. Kalbim tabii ki Hırvatistan'dan yana ama Kamerun son ana kadar bırakmayacatır.

Grup B





Şili ve Avustralya için talihsiz bir grup olarak tarihe geçecektir. Bir önceki Dünya Kupası'nın finalistleri ile aynı grupta olmak sanırım yaşanacak en büyük talihsizliklerden. Bir aksilik yaşanmazsa İspanya'nın liderliği ve Hollanda'nın ikinciliği ile kapanacak grupta Şili'nin sürpriz yaparak Hollanda'yı geride bırakması da mümkün olabilir. Zira Hollanda'nın efsane kalecisi Van Der Saar, Hollanda'nın hala zamana ihtiyacı olduğunu ve takım olmayı başaramadığını belirttiğini hatırlatalım.

Grup C




Dünya Kupası'nda beni en az heyecanladıran gruplardan biri C grubu. Falcao da olması heyecan duyacak pek bir şey bulamayacağız sanırım bu grup için. Fildişi Sahilleri yine beklenen etkiyi gösteremeyecek diye düşünüyorum. Colombiya ve Yunanistan gruptan çıkmasını beklediğim takımlar.

Grup D




D grubu biz futbolseverler için inanılmaz maçlara sahne olacak gibi duruyor. Gerçekten 3 tane iddialı takımın buluştuğu bu grupta ilk iki için büyük bir savaş olacaktır. Tam bir turnuva takımı olan İtalya'nın birinci ya da ikinci farketmez mutlaka bu gruptan çıkacağını düşüyüyorum. Gruptan çıkmasını beklediğim 2. takım ise Uruguay. Durdurulması güç bir hücum hattına sahip olan Uruguay, takım olmayı bir türlü başaramayan İngiltereyi geride bırakacaktır.

Grup E


Fransa 1998 ve 2000 yılındaki performansına yaklaşamasa da arkasında yaşadığı düşüşü sonlandırmış gibi gözüküyor. Grubundaki diğer takımlarında Fransa'yı zorlayacağını çok düşünmüyorum. Diğer 3 takım arasında sıkı bir üçüncülük mücadelesi geçecek gibi duruyor. Çıkmasını istediğim takım ise gönüllerin şampiyonu Honduras tabii ki :)

Grup F


F grubunun benim için favorisi bir çok kişinin aksini Bosna Hersek. Önümüzdeki yıllarda özellikle Avrupa Şampiyonası'nda da ses getireceğini düşündüğüm Bosna ve Hersek gruptan lider çıkacaktır. İkincilik için ise Arjantini zorlayacak bir takım bulunmuyor gibi gözüküyor. Nijerya artık eskisi gibi büyük takımların korkulu rüyası olmaktan uzak bana göre.



Grup G



Hem bu grubun hem de benim için şampiyonanın favorisi Almanya zorlanmadan bu gruptan çıkacaktır. Yine bir diğer güçlü takım Portekiz de grubu ikinci olarak ve zorlanmadan bitirecektir.

Grup H



Performansını merakla beklediğim bir takım olan Belçika'nın gruptan Rusya ile birlikte çıkacağını düşünüyorum. Cezayir ve Güney Kore bu gruptan sadece kendilerinin maçlarından puan çıkarabileceklerini tahmin etmek zor gözükmüyor.

Umarım bu dünya kupası oynamayı çok isteyen takımlarla dolu bir turnuva olarak tarihe geçer. Eğer böyle bir oyun stratejisi görebilirsek takımlardan çok çok güzel goller, unutulmaz pozisyonlar izleyip bu tarihe tanıklık edebiliriz.

Haydi Show Başlasın!

Not: Şampiyonayla ilgili detaylı bilgi için FIFA'nın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,

Serhat Öz - Sozyal.co

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder