17 Haziran 2014 Salı

17 Haziran | Brezilya: 0 - Meksika: 0 | Brezilya 2014




Umut Dülger'in Belçika - Cezayir maçı yazısında gönderdiği ortayı göğsümde yumuşatarak yazıma başlıyorum. 

A grubunda 2. maçlar Brezilya - Meksika maçı ile başladı. İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Brezilya beklenen üstün oyunu sergileyemedi. Aksine benim görüşüm Meksika'nın Brezilya'ya oranla çok daha pozitif bir futbol sergidiği yönünde. 

İki takım içinde beraberliğin fena bir sonuç olmayacağını düşünecek olursak buna rağmen açık bir futbol oynamaları futbol açısından sevindiriciydi. Yalnız ilk yarı itibariyle net olarak gördük ki ne Fred bu Brezilya milli takımının golcüsü ne de Julio Ceasar bu takımın kalecisi. Özeliikle J. Ceasar kalesinde hiç güven vermiyor.



2. yarıya Brezilya Bernard değişikliği ile başladı. 2. yarının hemen başında Bernard bir pozisyonda etkili olmak istedi fakat istediği sonucu alamadı. İşte bu andan sonra Meksika maça ağırlığını koymaya başladı. Özellikle 60. dakikaya kadar oldukça iyi oynayan Meksika uzaktan şutlarla Brezilya'yı oldukça zorladı ama golü bulamadı.




60. dakikanın ardın ibre bu kez Brezilya'ya doğru döndü fakat Meksika kalecisi Francisco Guillermo Ochoa 'yı geçemediler. Kritik birden fazla top çıkaran file bekçisi maçın adamı olmak için en büyük aday olduğunu maçın başından beri belli etti.




Maçta uzatma dakikalarını girildiği sırada Julio Ceasar maç boyunca gösteriği güvensiz tavrından sıyrılıp oldukça önemli bir pozisyonda golü önledi.

Uzatma dakikalarında gol sesi çıkmayınca maç 0-0 sona erdi. Golsüz ama zevkli bir mücadele olarak bu turnuvada akıllarda kalacaktır.

Maçın adamı mı? Tabii ki Francisco Guillermo Ochoa

Sevgiler, 

Serhat Öz - sozyal.co

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder