19 Haziran 2014 Perşembe

19 Haziran | Kolombiya: 2 - Fildişi Sahilleri: 1 | Brezilya 2014

İki takımda ilk maçlarını kazanmış, gruptaki iddialarını ispatlamış bir şekilde sahaya çıktılar. İlk yarı genel olarak dengeli bir şekilde geçti diyebiliriz. Durağan bir futbol oynanmasına karşın arada heyecanlandıran pozisyonlar da olmadı değil. Ancak ilk yarıda anlatacak fazla birşey de olmadı.






İkinci yarıda her iki takımda uyudukları uykudan uyandılar. Hücuma dönük oynamaya ve biran önce gole ulaşmak için ellerinden geleni yaptılar. Kolombiya bu oyununun meyvasını alan ilk takım oldu. Maçın Adamı seçilen James takımını 1-0 öne geçiren golü atarak güzel oyununu golle süsledi.

Akabinde ikinci yarıda oyuna girdikten sonra Kolombiya hücum hattına hareket getiren genç yıldız Quintero, Fildişi Sahilleri defansının büüyk hatası sonucu yakalanan fırsatta şık bir plase ile skoru 2-0'a getirdi. Fildişi Sahilleri bu şok gollerin ardından rakip cezasına sol kanattan güzel hareketlerle giren Gervinho'nun golü ile farkı bire indirerek skoru 2-1'e getirdi.

Bu golle daha önce Japonya maçında başardıkları gibi bir geri dönüş olur mu? sorusu akıllara gelse de Drogba'nın ve Salamoun Kalou'nun da oyuna girse de hücumda etkili olamadılar. Hatta Kolombiya eğer değerlendirebilse skor 3-1 veya 4-1 olarak da tescillenebilirdi.

Bu galibiyet ile Kolombiya ilk 16'ya kalmayı garantilerken; Fildişi Sahilleri tur şansını Yunanistan ile yapacağı son maça bıraktı desek yalan olmaz. Bir sonraki maçta görüşmek üzere.

Sevgiler ve Saygılar,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder