29 Haziran 2014 Pazar

29 Haziran | Hollanda: 2 - Meksika: 1 | Brezilya 2014


Grubundan çok rahat çıktıran Hollanda ile Brezilya'ya kök söktüren ve grubunu ikinci bitiren Meksika arasındaki mücadele çok sıcak bir havada oynanıyordu. Van Gaal maç öncesi bu konuda FIFA'yı uyardı ve FIFA'da su molaları ile gerekli önlemleri almış görünüyor.


Hollanda herhangi bir kaza golüne sebebiyet vermemek için katı ve sağlam bir savunma kurgusu ile oyuna başladı. Buna karşın Meksika daha atak olan taraftı. Eğer son paslarda biraz daha becerikli olsalar ilk yarıda golü bulmaları içten bile değildi.

Hollanda ise hücum konusunda zorlandı. Van Persie ve Robben dışında üretken bir isim olmayınca pozisyon bulamadılar ve Meksika'da bunun için gerekli alanı pek vermedi. Sadece tartışmalı bir pozisyonda penaltı beklentisi olan Hollanda kaleci Ochoa'yı pek rahatsız etmeyi başaramadı. İlk yarı orta seviye bir tempo ile sıfır sıfır sona erdi. Eğer bu şekilde devam ederse dünkü Brezilya Maçı gibi uzatmaya gidebilir.

Ancak Meksika ikinci yarıya hızlı başladı ve 48. dakikada Giovanni Dos Santos ceza sahası dışından aldığı topla şut çekiyor ve Hollanda Kalecisi'ni solunda avlıyordu. Meksika 1-0 öne geçti. 53. dakikada buldukları frikik şansını baraja nişanlayan Hollanda akabinde ard arda kornerler ile tehlikeli oldu ancak golü bulamadı.


Hollanda durmadı. İlk yarıda yapmadığı baskıyı Dempsey'i de oyuna alarak arttırdı. Hatta bir pozisyonda Ochoa "yüzü" ile bir pozisyonu kurtardı diyebiliriz. Hollanda bolca korner ve yan top kullanma şansı bulmaya başladı. 68. dakikada Robben ceza sahasına sağ kanattan girmeye çalışırken yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ancak hakem oralı olmadı. Tekrarını izlediğimizde de Robben'in kendini yere bıraktığını gördük.

Dakika 74'e geldiğinde tüm toplar Robben'de buluşuyor ve Robben bunları pozisyona çevirmeye çalışıyordu. Bunlardan birinde Ochoa ile karşı karşıya kaldı ama köşeyi iyi kapatan kaleci gole izin vermedi. Bu dakikadan sonra hakem maçtaki ikinci su ve dinlenme molasını verdi.



Meksika topu kazandığı anlarda hücuma çıkmaya çalıştığı için yani pas yapmadığı için çabuk top kaybediyor. Bu da onlara Hollanda atağı olarak dönüyordu. 84. dakikadan sonra iyice gelen her topu ileri vurmaya başladılar. 85'de Robben'in ortasında Huntelaar kaleci Ochoa ile karşı karşıya kaldı, Ochoa kurtardı fakat hekem ofsaytı belirlemişti. 88. dakikada Hollanda'nın kazandığı bir kornerde ceza sahasına gelen topu dışarı çıkaran Hollandalılar topu Sneijder ile buluşturdu. O da boş pozisyonda vuruşunu yaptı ve skoru 1-1'e getiren golü attı.

Hakem 90+6'yı göstedikten kısa bir süre sonra Robben ceza sahasına girdi ve Marquez tarafından düşürüldü ( bence penaltı değil ) ve hakem penaltıyı verdi. Huntelaar'da golü atarak takımını 2-1 öne geçirdi.


Daha fazla da yazacak birşey kalmadı. Çok üzgünüm.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder