27 Haziran 2014 Cuma

Sahi Tahminlerimiz Vardı Ne Oldu? | Brezilya 2014


Blogu takip edenler bilecektir. Mayıs ayında; ben, Serhat Öz ve Konuk Yazarımız Gökhan Hepşen turnuva öncesi gruplardan kimlerin çıkacağını tahmin ettikleri birer yazı yayımlamıştı. Dün biten grup maçları sonrası bakalım bu tahminlerde ne kadar başarılı olmuşuz:


A GRUBU:

Tahminlerimiz: Brezilya, Kamerun ( Umut Dülger ),
Brezilya, Hırvatistan ( Serhat Öz / Gökhan Hepşen )
Sonuç: İşin kolay kısmını yani grup liderini başarıyla tahmin etmişiz. Fakat ikinci konusunda aynı başarıyı gösterememişiz. Meksika'nın performansı bizim için büyük süpriz olmuş görünüyor.

B GRUBU: 

Tahminlerimiz: Hollanda, İspanya ( Umut Dülger, Serhat Öz, Gökhan Hepşen )
Sonuç: Genel olarak ölüm grubu olarak tanımladığımız bu grubun liderini tahmin etmekle birlikte İspanya'nın çöküşünü görememişiz. Ancak Şili'nin yapabileceği süpriz ihtimali hepimizin öngördüğü bir durum olmuş.

C GRUBU:

Tahminlerimiz: Yunanistan, Fildişi Sahilleri ( Umut Dülger ),
Kolombiya, Yunanistan ( Serhat Öz)
Kolombiya, Fildişi Sahilleri ( Gökhan Hepşen )
Sonuç: Serhat en isabetli tahmini yapan isim olmuş. Ben ve Gökhan ise grubun birincisi ve ikincisini Fildişi Sahilleri ile birlikte eşleştirerek tahminde bulunmuşuz

D GRUBU:

Tahminlerimiz: Uruguay, İtalya  ( Umut Dülger, Serhat Öz, Gökhan Hepşen )
Sonuç: Birçok kişi gibi Kosta Rika bize de ters köşe yapmış. İtalya'da bir başka hayalk kırıklığımız olmuş görünüyor. Uruguay'ı tahmin etmiş olmamıza rağmen turu zor aldıklarını da gözden kaçırmamak lazım.

E GRUBU:

Tahminlerimiz: Fransa, Ekvator ( Umut Dülger, Gökhan Hepşen ),
Fransa ( Serhat Öz)
Sonuç: Yine grup birincisini tahmin ettiğimiz bir grup olmuş. Ancak ikinci bize ve muhtemelen kötü futbolu ile herkese süpriz olan İsviçre oldu. Ekvator'a ise kişisel olarak çok yazık olduğunu düşünüyorum. En azından ilk onaltıya kalmayı haketmişlerdi.

F GRUBU:

Tahminlerimiz: Arjantin, Bosna Hersek  ( Umut Dülger, Serhat Öz, Gökhan Hepşen )
Sonuç: Grup birincisinin kötü de oynasa Arjantin olacağını tahmin etmemize rağmen Bosna Hersek resmen bize bir şok yaşatmış. Yine bence İsviçre gibi Nijerya'da kötü futboluna rağmen turnuvada bir üst tura çıkmayı başaran takım oldu. Bazı takımlar çok şanslı.

G GRUBU:

Tahminlerimiz: Almanya, Gana ( Umut Dülger ),
Almanya, Portekiz ( Serhat Öz)
Almanya, ABD ( Gökhan Hepşen )
Sonuç: Gökhan en isabetli tahmin yapmış ve Amerika'yı bizler gibi küçümsememiş. Gerçekten en azından mücadeleyi bırakmayan performansı ile ABD ikinci olarak gruptan çıkmayı haketmişti.

H GRUBU: 

Tahminlerimiz: Belçika, Rusya  ( Umut Dülger, Serhat Öz, Gökhan Hepşen )
Sonuç: İkinci Kosta Rika vakasını yaşadığımız grup H grubu olmuş. Cezayir'in öyle ya da böyle gelişini görememişiz. 16'dan çıkmaları zor gözükse de artık bu turnuvada herşey olabilir.


Genel olarak baktığımızda 16'ya kalan takımlardan 10'unu tahmin etmeyi başarmışız. Kosta Rika, Cezayir ve Bosna Hersek bizler için büyük süpriz ve hayal kırıklığı olmuş. Nijerya'yı ve İsviçre'yi açıkcası ben saymıyorum çünkü bence Avrupa Şampiyonu olan Yunanistan'dan farkları yok. Şili'yi,  ve Meksika'yı ise süpriz olarak görsek de ilk iki tahminlerimiz arasına almamışız.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder