20 Haziran 2014 Cuma

Son Maçlar Öncesi B ve C Grubu Değerlendirmesi | Brezilya 2014


Öncelikle dün oynanan Japonya-Yunanistan maçı için yazı yayımlayamadığımız için özür dileriz. İş hayatının ve uykusuzluğa yenik düştük.

Son iki Avrupa ve bir Dünya Kupası'nın sahibi İspanya ileHollanda maçlar başlamadan önce grubun favorileriydi. Şile'den süpriz, Avustralya'dan ise turistik seyahat beklentileri hat safhada idi.



Ancak daha grubun ilk maçında tüm tahminler yıkıldı. Hollanda, İspanya'yı 5-1 gibi hezimet diyebileceğimiz bir skor ile geçti ve daha önceden de ilk grup maçını kaybedip Dünya Şampiyonu olan İspanyollar bu ümide sarıldı.

Ancak maalesef Avustralya'yı rahat geçen Şili, İspanya karşısında da zorlanmadan 2-0 kazanmayı bildi. Avustralya ise ilk maçında turistik seyahat beklentilerini boşa çıkarmaz iken, Hollanda maçında bana göre muhteşem bir futbol oynadılar. Ancak futbol adaletli bir oyun değil, daha şanslı olan kazandı ve Hollanda maçında 3 puanı haketmelerine rağmen alamadılar.

Son maçlar bu grup için artık birer formalite o yüzden şimdiden Şili ve Hollanda'ya başarılar diliyorum. Tek temennim Şili-Hollanda maçının kötü bir futbola sahne olmaması. Zira turu garantileyen takımların maçlarında böyle bir tehlike mevcut.




C grubunda Kolombiya'nın başarısı süpriz değil ancak bu kadar rahat bir biçimde rakiplerini geride bırakmalarını sanırım kimse beklemiyordu. Hatta geçen sezonu sakatlığı sebebiyle iyi geçiremeyen ve turnuvaya yetişemeyen Falcao yüzünde önemli derece güç kaybettikleri söyleniyordu.

Ama Kolombiya gerek seyircisinin desteği gerek de genç oyuncularının müthiş oyunu ile rakiplerini birer birer safdışı bıraktı. Ben bu takımın en azından çeyrek final göreceğini düşünüyorum.

Fildişi Sahilleri ise ilk maçında geriden gelerek Japonya'yı 2-1 ile geçti ki; çok da iyi oynamamışlardı. Bunun delili de Kolombiya maçı oldu. Çok dağınık bir görüntü verdiler ve Kolombiya çok da zorlanmadan onları geçmeyi başardı. Fildişi Sahilleri belki son maçında Yunanistan'ı geçecek ve tur biletini alacak güçte ama Çeyrek Final şansını zor görüyorum. Fildişi Sahilleri de artık yeni bir jenerasyon yaratması gereken takımlardan biri, aksi halde giderek kötü günler onları bekleyecektir.

Japonya ve Yunanistan'ın matematiksel olarak şansı devam ediyor. Özellikle Japonya'nın grup lideri Kolombiya ile oynayacağı maçta turu garantileyen Kolombiya karşısında galibiyet şansı olabilir. Yunanistan'ın işi ise daha zor. Hem gol averajında hem de ikili averajda üstün olan taraf Fildişi Sahilleri fakat beraberlik arayacaklarını sanmıyorum, galibiyet ile garanti bir çıkış arayacaklardır.

Futbol ve gol dolu günlerin devamını diliyorum. İyi seyirler.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder