23 Haziran 2014 Pazartesi

23 Haziran | Hollanda: 2 - Şili: 0 | Brezilya 2014


B Grubu'nun altışar puanlı ve bir üst turu garantileyen iki takımı bu akşam karşı karşıya geldi. Maç hakkında en çok merak edilen şey takımların kendilerini zorlayıp zorlamayacaklarıydı. Zira dediğimiz gibi bir üst turu garantilemişlerdi. Önlerindeki tek endişe eğer birinci olamazlarsa bir üst turda karşılarına ev sahibi Brezilya'nın çıkabilme ihtimaliydi. Bu da maça asılıp kazanmak için bir motivasyon muydu, olabilir miydi?
17. dakikadaki su molasına dek galibiyeti daha çok isteyen ve daha yakın olan Şili gibi göründü. Hollanda beraberliğe razı bir görüntüdeydi. Şili daha fazla rakip ceza sahasında gözüküyor ama bir türlü o son pası veremiyordu.

Sonrasında Portakallar biraz dengeyi sağlasa da yine de Şili ataklarına engel olamadılar. Arada Robben ile birkaç hızlı atak geliştirseler de Şili defansı çabuk dönerek bunlara engel olabildi. 36. dakikada ceza sahasında düşürülen A.Sanchez'in pozisyonunda hakem penaltı vermedi. Bence de çok ağır bir karar olurdu.


Hollanda en etkili atağını Robben ile 39. dakikada buldu. Orta sahada kaptığı topla ceza sahasına çalımlarla giren Robben'in vuruşu az farkla auta çıktı. Şili çok hızlı hücum ettiği için Hollanda kapanıp kontra ataklarla gol arama çabasına girdi. Şili ilk yarının sonlarına doğru bulduğu duran topu ceza sahasına ortaladı ve aşırtma bir kafa vuruşu ile çok net bir fırsat yakaladı ama yararlanamadı.

70. dakikaya kadar maçın ikinci yarısı bir kör dövüşü şeklinde geçti. İki takımda geliyor ama kısır bir şekilde rakip sahalara geliyor ama beceriksiz tercihler ile pozisyon bile yaratamıyorlardı. Bu dakikadan sonra Hollanda yüklenmeye ve özellikle bulduğu duran toplarla Şili ceza sahasında etkili olmaya başladı. 77. dakikada ceza sahasına gelen ortaya yükselen ve az evvel oyuna giren Fer topu ağlarla buluşturdu. Hollanda 1-0 öne geçti.


Bu dakikadan sonra Şili yüklenmeye başladı ama ceza sahasına yapktıkları ortalar bir türlü yerini bulmuyor ya da ofsayta yakalanıyorlardı. Maçın uzatmasının son anlarında bu ataklardan biri Hollanda Robben ile hızlı bir kontraatak pozisyonu yakaladı. Sol kanattan ceza sahasında sıfıra inen Robben içeriye attığı pasta müthiş bir depar ile gelen Memphis'e sadece dokunmak kaldı. 2-0. Maçta bu skor ile son buldu.


Şili bekleneni veremezken bunun turu geçmiş olmanın rehaveti mi yoksa Şili'nin Hollanda tarzı bir takıma karşı olan gücü bu kadar mı onu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Not: Gruptaki 0 puanlı iki takımın mücadelesini de İspanya 3-0 kazandı.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder