22 Haziran 2014 Pazar

22 Haziran | Güney Kore: 2 - Cezayir: 4 | Brezilya 2014

H Grubunun puana ihtiyacı olan iki takımının mücadelesi hızlı başladı. Her iki takım da neredeyse tam saha pres yaparak rakibini top kaybına zorlamaya çalışıyordu. Özellikle ortasahada her iki takım da bunu başardı. Kaptıkları toplarla da hızlı hücumlar geliştirdiler.


Bu hücumları daha çok pozisyona çeviren takım Cezayir oldu. Son vuruşları iyi değerlendirebilseler öne bile geçebilirlerdi. Güney Kore ise daha çok ceza sahası çevresinde kazandığı serbest vuruşlar ile etkili olmaya çalıştı.
26. dakikaya kadar bu durum devam etti. Bu dakikada son birkaç dakikadır Güney Kore ceza sahasına doğru kaçırılan İslami topla buluştu ve iki defans oyuncusunun arasından son vuruşu yaparak golü buldu. Cezayir 1-0 öne geçmişti.

Cezayir durmadı; etkili gelmeye ve skoru arttırmak için baskıyı arttırmaya devam etti ve ceza sahasına yapılan bir ortada kalecinin boşa çıkmasını fırsat bilen Halliche boş kaleye kafayla topu bırakıverdi. 28. dakikada Cezayir 2-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra da Cezayir'in etkisi artarak devam etti. İlk golün kahramanı İslami ceza sahasına girdiği bir anda boş pozisyondaki Djabou'yu topla buluşturdu ve o da affetmeyerek üçüncü golü attı. Dakika 37'de skor şimdi 3-0 olmuştu. Bu dakikadan sonra Cezayir oyunu soğutarak skor üstünlüğünü ikinci yarıya taşımak için gereken oyunu oynadı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.


İkinci yarıya bu sefer Güney Kore çok hızlı başladı ve 50. dakikada kendilerini ümitlendiren golü buldu. Son Heungmin ceza sahasında topla buluştu, döndü ve net bir vuruşla golü attı. Güney Kore baskıyı sürdürdü. Cezayir ise kendi yarı sahasına kapandı ve tamamen kontraatak futboluna döndü. Bunun meyvesini de  62. dakikada aldı. Brahimi skoru 4-1'e getiren golü attı.

Golden sonra Cezayir daha etkili olmaya başladı ama Güney Kore'lilerin vazgeçmeme özelliği yine sahnedeydi. 72. dakikada sol kanattan gelişen atakta cezasahasına gelen ortayı altıpasa indiren Güney Koreli oyuncular sonrasında topla buluşan J C KOO vuruşu ile skoru 4-2'ye getirdi.

Bu dakikadan sonra karşılıklı ataklarla her iki takımda açık futbol oynamayı tercih etti. Cezayir böylece Güney Kore'nin baskısını azaltırken, gol fırsatları da yakaladı ancak yararlanamadı. Sonuçta Cezayir gerçekten hakettiği bir galibiyete 32 yıl sonra da olsa ulaşıyor. Ayrıca bu skor gruptaki son maçların heyecanını da arttırarak biz futbolseverleri de sevindiriyor.



Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder