21 Haziran 2014 Cumartesi

21 Haziran | Arjantin: 1 - İran: 0 | Brezilya 2014

Bosna Hersek maçında kazanmalarına rağmen oynadıkları futbol ile eleştiri alan Arjantin ile turnuvanın belki de en zevksiz maçının kahramanlarından biri olan İran'ın mücadelesi tutuk başladı.


İran oyunu tamamen kendi sahasında kabul ederek, erken bir gol yememenin peşinde idi. Arjantin ise maalesef böyle kapalı savunmaları açmak için bir planı olmadığı için bol pas yaparak ve kanatlardan yüklenmeye çalışarak gol bulmayı denedi. Ancak ilk yarı bunu başaramadı. Oldukça kısır, pozisyonsuz ve zevksiz bir ilk yarı izledik.


İkinci yarı; Arjantin'in kötü oyununu gören İran cesaretlenmişti. Daha fazla topu rakip yarı sahaya taşıyor ve Arjantin defansını zorluyordu. Bunun yanında Arjantin'in üretken olmayan futbolu da devam ediyordu. Son yirmi dakika da Arjantin baskı kursa da İran defansı başarılı bir savunma yaparak gol izni vermedi.

Reza'nın 85. dakikada atılan uzun pas sonrası kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamaması Arjantin için dönüm noktası oldu. Hakemin dört dakikalık uzatmaları göstermesinden kısa bir süre sonra sahneye Messi çıktı.

O dakikalarda kendi seyircisi tarafından ıslıklanan yıldız oyuncu, sağ kanattan ceza sahasına doğru yaptığı koşu sonrası onsekiz dışından attığı plase ile güzel bir gole imza attı. Bosna maçında olduğu gibi kötü oynayan takımını beraberlikten kurtararak turu getiren isim oldu.


Ancak Arjantin turu atlamış olsa da karşısına çıkacak güçlü bir Avrupa takımı karşısında tutunması bir hayli zor. Sadece hücum hattı değil savunması da çok büyük hatalar yapıyor. Bence İran beraberliği-hatta galibiyeti- Bosna Hersek ise galibiyeti kaçırdığı için üzülmeli.

Kişisel görüşüp böyle oynayacaklarsa ve ilerleyeceklerse biz futbolseverler için kötü bir deneyim olacaktır.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder