26 Haziran 2014 Perşembe

26 Haziran | ABD: 0 - Almanya: 1 | Brezilya 2014

Sanırım bu turnuvada sonucu oynayan takımlardan birini en az ilgilendiren maçlardan biriydi. Zira kaybetmek bile Almanya için pek birşey ifade etmiyordu. Çünkü ilk maçta Portekiz karşısındaki 4-0'lık galibiyet müthiş bir gol averajı sağlamıştı.


Diğer maçta karşılaşan rakiplerinin birbirlerini farklı yenmeleri gerekiyordu ki; bunun çok zor olduğu ortadaydı. ABD ise beraberliğin yettiğinin ve sakat oyuncularının bilinci ile sahaya çıktı.


Şiddetli yağış altında Recife stadında oynanan maçın ilk 20 dakikasında Almanya baskıyı kurdu. Duvar pasları ve kanatlardan ama yerden yapılan ortalarla gol aradılar. Ama bunu yaparken tempoyu çok da arttırmadılar.


ABD ise 22. dakikaya kadar savunma yaptı diyebiliriz. Bu dakikada Zusi'nin sol kanattan vurduğu şut ile ilk ciddi ataklarını gerçekleştirdiler. Bu dakikadan sonra oyun daha dengeli bir hale geldi. ABD pek hücum organizasyonu yapamasa da Almanlar da pek fazla yüklenemiyordu ya da yüklenmiyordu. 28. dakikada tehlikeli olabilecek bir ABD atağını hakem kesti. Sol kanattan sıfıra inildi ve içeri orta yapıldı ancak o topa koşan ve önü boş olan Jermaine Jones hakemi görmedi ve adeta duvara toslar gibi hakeme tosladı.


31. dakikada Portekiz'in BOYE'nin kendi kalesine attığı gol ile Gana karşısında 1-0 öne geçtiği haberi geldi. Maçın geri kalanında çok bir pozisyon olmadı ve ilk yarı 0-0 kapandı.

İkinci yarıya Podolski'yi alıp rekortmen ve veteran golcüsü Klose ile başlayan Almanya oyuna da hızlı başladı. Üst üst geliştirdikleri ataklar sonunda; 55.dakikada kazandıkları korner sonrası 18 çizgisi üzerinden harika bir plase çıkaran Müller'in golü ile 1-0 öne geçtiler. 56.dakikada Asomah Gyan'ın Portekiz karşısında attığı beraberlik golünün haberi geldi. Sonrasında Almanya ezici bir üstünlükle topa sahip oluyor, Klose ile girdiği birkaç pozisyonu değerlendiremiyordu.


ABD ise hücum etmekte çok zorlanıyordu. Bir hücum denemelerinde Jermaine Jones bu sefer takım arkadaşı Bedoya ile çarpıştı ve kısa bir süre iki futbolcu da yerde kaldı. 80.dakikada grubun diğer maçında Ronaldo'nun gol haberi geldi. Bu haber kuşkusuz ABD için iyi bir haberdi zira averajı çok kötü olan Portekiz'in kazanması ABD'nin turu geçmesi demekti. 90+3'e dek fazla pozisyon olmazken ABD bu son dakikalarda arka arka gol pozisyonlarından yararlanamayınca maç 1-0 sona erdi.


Böylece Almanya 7, ABD ise 4 puanla gruptan çıkmayı başardı. Portekiz ise kazanmasına rağmen ilk maçın yarattığı gol averajı dezavantajı ile turnuvaya Gana ile birlikte veda etti. Ufak bir not; bence Özbek Hakem'e ilerleyen günlerde Almanya maçı verilmemeli. Zira kendisinin Almanya sempatisi gözlerden kaçmamıştır diye düşünüyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder