22 Haziran 2014 Pazar

Son Maçlar Öncesi F Grubu Değerlendirmesi | Brezilya 2014

Gece oynanan Nijerya-Bosna Hersek maçını izleyemediğimiz için maalesef blogda yayınlayamıyoruz. Özür dileriz.


Maçlar başlamadan önce kağıt üstünde en büyük favori Arjantin ve Bosna Hersek idi. Arjantin daha çok Messi başta olmak üzere yıldızları, Bosna Hersek ise elemelerde gösterdiği performans ile bu tahminlerde yer alıyorlardı.

Arjantin iki maç sonunda altı puana ulaştı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Ancak oynadığı futbol büyük hayal kırıklığı idi. Şansı ve oyun içinde çok etkili olmasa da Messi'nin yardımıyla maçlarını kazanmayı bildi. Böyle oynamaya devam ederlerse şansa daha fazla ihtiyaçları olacak.

Bosna Hersek çok şanssız bir Arjantin yenilgisi ile başladığı turnuvada dün de Nijerya yenilgisi ile devam etti ve son maça ümidini taşıyamayarak, elendi. İzleyemedim fakat gördüğüm görüntülere göer Nijerya maçında Bosna Hersek'in attığı gol ofsayt falan değil. Futbol hatalar oyunu fakat bu hatalar bir takımın kaderini bu kadar etkiliyorsa teknolojiyi bir şekilde oyuna dahil etmekte fayda görüyorum.

İran ve Nijerya ilk maçta turnuvanın en sıkıcı maçına imza atmışlardı. İkinci maçında İran az kalsın Arjantin'den en azından bir puan alıyordu hatta biraz akıllı oynasalar galip gelmeleri bile içten değildi. Nijerya ise nasıl oynadığını bilmemekle birlikte Bosna Hersek'den puan alarak son maçlara girildiğinde gruptan
çıkmanın en etkili adaylarından biri oldu.

Gelin şimdi puan durumuna bakalım. Sonrasında da maçların sonuçlarına göre kimin ilk onaltıya kalan ikinci takım olabileceğini görelim:


Nijerya, Arjantin'i yenerse beraber ikinci tura çıkıyorlar.
Nijerya Arjantin ile berabere kalırsa beraber ikinci tura çıkıyorlar.
Nijerya yenilir, İran -1 olan averajını Nijerya'nın üstüne çıkaracak bir skor ile Bosna Hersek'i yenerse Arjantin ile birlikte gruptan çıkar.

Görüldüğü üzere Nijerya bir üst tur için daha şanslı durumda. İran'ın üst turu görmesini istiyorum çünkü dün oynadıkları cesur futbol için bile en azından bu gruptan çıkmalılar. Maçlar oynanınca sonuçları göreceğiz.

İyi seyirler,

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder