20 Haziran 2014 Cuma

Son Maçlar Öncesi D Grubu Değerlendirmesi | Brezilya 2014

Az evvel tamamlanan İtalya-Kostarika mücadelesi sonunda; D Grubu'nda ikinci maçlar da tamamlanmış oldu. Bu duruma göre son maçlar öncesinde D grubundaki duruma kısaca bir göz atalım.

İngiltere elendi ve son maçı artık bir formalite haline geldi. Bu sefer oldukça ümitli olan İngilizler için bu bir yıkım diyebiliriz. Milli Takımlarının ileride başarılı olması için neler deneyecekler göreceğiz.



Kosta-Rika; ölüm grubuna düştüğü üçün kendisine üzünülen bir takımdı. Hemen hemen herkes onlara şans vermiyor. İngiltere, İtalya ve Uruguay üçlüsünün hangi ikisinin gruptan çıkacağını düşünüyordu. Ancak onlar ülkemizde "defansif" bir diziliş olarak bilinen 5-4-1'i o kadar güzel ofansif bir oyuna çevirdiler ki; rakipleri alışık olmadıkları bu duruma ayak uyduramadılar ve kaybettiler. Tekrar Kosta-Rika'yı tebrik ediyorum.


Şimdi gözler 3 puanlı iki takım olan İtalya ve Uruguay'ın oynayacağı maça çevrildi. Dün oynadığı İngiltere maçı ile moral bulan ve hareketli bir oyuncu grubuna sahip Uruguay ile tecrübeli ve genç oyuncuların bir arada oynamaay çalıştığı daha durağan ve pozisyon üretme sıkıntısı yaşayan İtalya karşılıklı oynayacak. Üç ihtimalli bir maç olduğunu söylemeliyim. Kalbim İtalya ile ama Final oynamalarını ümit ettiğim bu iki takımın birinin bu maç sonunda elenecek olmasını biliyor olmam üzüntü veriyor. Bekleyip göreceğiz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder