18 Haziran 2014 Çarşamba

18 Haziran | Avustralya: 2 - Hollanda: 3 | Brezilya 2014

İspanya'ya tarihi bir hezimet yaşatan Hollanda; Avustralya maçına garanti gördüğü bir üç puan için çıktı. Zira Avustralya kağıt üzerinde grubun en zayıf halkası idi. Zaten ilk maçta da Şili'ye 3-1 yenilmişlerdi.

Maç başladığı an ise sanki takımlar yer değiştirmişti. Avustralya pres yapıyor, alan daraltıyor ve fırsat buldukça da aralara attıkları paslar ile gol fırsatı arıyorlardı. Hollanda ise oyunu ve bu baskıyı kabullenmiş, kontraatak fırsatı kollayan bir takım görüntüsündeydi.



Kaldı ki maçın 20. dakikasında da Robben'in o durdurulamayan driplinglerinden biri sonrası gole ulaştılar. Bu gol açıkcası beni üzdü. Zira Avustralya kapanmadan gayet güzel bir futbol oynuyordu.


"Maçın tüm zevki gitti" diye düşünürken, Avustralya'nın veteran golcüsü 21.dakikada sahneye çıktı. Ceza sahasına gönderilen ortada Zidane vari bir vuruşla önce üst düreği akabinde de kale ağlarını sarstı ve muhteşem bir golle beraberliği takımına getirdi. Ama Avustralya bununla yetinmedi ve ardı ardına gol pozisyonları yakalamaya başladı. Eğer o son topların en az biri daha Tim Cahill ile buluşsa Avustralya'nın öne geçmesi içten bile değildi. İlk yarının sonlarına doğru Hollanda biraz hareketlense de Avustralya top yapmalarına izin vermeyerek devreyi kapattı.


İkinci yarı çok da farklı başlamadı. Avustralya aynı oyunu oynamaya devam ederken Hollanda da biraz kıpırdantı. Ancak yine tehlikeli ataklar Avustralya'dan geliyordu ve sonunda bir penaltı kazanan Avustralya 2-1 öne geçmeyi başardı. Hollanda bu şok golün etkisinden kısa sürede kurtuldu ve defansif bir hata sonucu kaleci ile karşı karşıya kalan Van Persie skoru 2-2 ye getirmeyi başardı. 

Avustralya pes etmiyordu. Atak üstüne atak geliştirmeye çalışıyor, fırsatları kaçırıyordu. O sırada Martins Indi yerine giren Memphis Depay uzaklardan vuruyor ve kalecinin de hatası ile takımını 3-2 öne geçiriyordu. Hollanda bu dakikadan sonra rahatladı ve Avustralya'nın da gardı biraz düşer gibi oldu. Ama maçın son dakikasına kadar mücadeleyi ve gol arayışlarını sürdürdüler.

Hollanda bence hafife aldığı rakibi karşısında zor da olsa galip gelmeyi başardı. Acaba Avustralya ilk maçı kazansa böyle oynar mıydı ya da neden ilk maçta bu kadar mücadele etmediler bilinmez. Ancak Kosta Rika'dan sonra "futbol oynama çabaları" ile seyircinin gözünde maçın galibi oldular.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder