23 Haziran 2014 Pazartesi

22 Haziran | ABD: 2 - Portekiz: 2 | Brezilya 2014

Almanya hezimetinden sonra toparlanmak için üç puana ve güzel bir futbola ihtiyacı olan Portekiz ile beraberliği bile kötü bir sonuç olarak görmeyecek iki takımın mücadelesi olması beklenen bir maçtı. Özellikle Portekiz'in defans, ABD'nin de hücum hattındaki eksikleri her iki teknik adamı da düşündürüyordu.

Portekiz çok hızlı başladı. 5. dakikada sol kanattan gelişen Portekiz atağında yerden ceza sahasına gönderilen topu sektiren ABD defansı; arka direkte Nani'yi kaleci ile karşı karşıya bıraktırdı. Nani'de bu fırsatı iyi değerlendirdi ve skoru 1-0 yaptı. ABD ilk etkili atağını 10. dakikada gerçekleştirebildi ancak sonuç alamadı.


15. dakikada Portekiz birkez daha sakatlık mağduru oluyor ve H.Postiga oyundan alınıp yerine Eder giriyor. Bu dakikalarda da ABD beraberlik golü için yükleniyor ve pozisyon aramaya devam ediyordu. 22.dakikaya geldiğimizde Portekiz'in etkisiz futbolu devam ediyordu. Golü attıktan sonra ABD ceza sahasına gitmekte zorlandılar. Özellikle Bradley'in ceza sahası dışından attığı şutlar Portekiz kalesinde tehlikeler yarattı.

30. dakikadan sonra Portekiz oyunu biraz dengelese de ABD rakip ceza sahası civarına daha çok giden taraftı. Ancak onlar da net bir pozsiyon bulmakta zorlandılar. İlk yarının sonlarına doğru Portekiz biraz yüklenmeye başladı ve Eder ile müthiş bir pozisyon yakaladı ancak ilk golde hatalı olan Tim Howard bu sefer müthiş bir refleksle olası bir golü önledi.

İkinci yarı hareketli başladı. Portekiz ve ABD eşit ağırlıkta oyunu kontrol ediyorlar ve karşılıklı ataklarla gol arıyorlardı. Daha net pozisyonlara giren ve özellikle Bradley'nin ceza sahası içindeki şutunu çıkaran Ricardo Costa'nın Klinsmann'ı kahrettiği pozisyondan kısa bir süre sonra sahneye Jermaine Jones çıktı. Kullanılan kornerden seken top Jermaine Jones'un önüne düştü ve ceza sahasının dışında çektiği sert şut ile takımına 64. dakikada beraberliği getirdi.


Bu dakikadan sonra oyunun temposu yine düşmedi. Gerek Portekiz, gerek ABD ataklarını sürdürdü ama golü bulan ABD oldu. 82. dakikada ceza sahasında yaşanan karambolde Dempsey göğsüyle topu ağlarla buluşturdu ve ABD 2-1 öne geçti. Bu golden sonra Christiano Ronaldo başta olmak üzere tüm Portekiz takımı çok demoralize oldu.


Amerika tam tur için ümitlenmişken 90+5'de Varela'dan santrası olmayan bir gol yemeyi başardı ve Portekiz'in ümidini son maça taşımasına yardımcı oldu. Ancak buna rağmen Portekiz kenar yönetimi ve oyuncuların mutlu olmadığı gözlerden kaçmadı.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder