19 Haziran 2014 Perşembe

18 Haziran | Kamerun: 0 - Hırvatistan: 4 | Brezilya 2014

İlk maçlarını kaybeden iki takımın aynı zamanda birbirleriyle ilk karşılaşmalarıydı. Kamerun'da sakatlığı sebebiyle kenarda oturan Etoo'ya karşılık Hırvatistan'da cezası sebebiyle ilk maçı kaçıran Mandzukiç sahada yerini alıyordu.

Özellikle ilk on dakika Kamerun, Meksika maçındaki görüntüsünden uzaklamış gibi duruyordu. Hızlı oynnuyor, topu bir an önce rakip ceza sahasına taşıyıp gol pozisyonları bulmayı amaçlıyordu.

Ancak 10. dakikada ilk maçı cezası sebebiyle kaçıran Mandzukiç'in girdiği pozisyonun devamında Oliç uzak direkte topla buluştu ve bekletmeden yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.


Golden sonra Hırvatlar baskısını arttırdı ve birkaç pozisyon daha buldular. Hatta ikinci golü atmaları içten bile değildi. İlk yarının bitmesine 5 dakika kala Song'un rakibine arkadan yaptığı müdahaleyi hakem kırmızı kart ile cezalandırdı. On kişi kalan Kamerun Dünya Kupası'nda kalma ümidini zora soktu.


İkinci yarıya rakibinin de eksik oluşunun etkisiyle Hırvatistan etkili başladı 47. dakikada Kamerun Kalecisi Itandje'nin Presic'e hediye ettiği topta Perisic ceza sahasına etkili bir koşu yaparak Itandje'in kapattığı köşeden topu ağlarla buluşturdu.


Bu golden sonra 2-0 geriye düşen ve demoralize olan Kamerun ardı ardına pozisyonlar vermeye başladı. Hırvatistan etkisiz rakibi karşısında oyunu çok rahat bir şekilde kontrol etmeye başladı. Hatta Kamerun'lu oyuncuların biran önce uyanmak istedikleri bir kabus olduğuna eminim.

Bu baskı çok geçmeden Hırvatistan'ın 61. dakikada 3-0 öne geçmesini sağladı. Kornerden ceza sahasına gelen ortada Mandzukiç güzel bir vuruşla attığı kafa golü ile turnuvaya golle başlamış oldu.  Bu golün akabinde Kamerun oyuna ortak olmaya çabaladı. Sanırım en azından turnuvada bir gol bulmak istiyorlardı. Özellikle ceza sahası dışında denedikleri birkaç şut ile Hırvatistan kalesini yokladılar.


Hırvatistan tarafında ise skor avantajı sebebiyle Teknik Direktör Kovaç ardı ardına oyuncu değişiklikleri yaparak hem yedekte bekleyen oyuncularına şans vermiş hem de ilk 11 oyuncularını dinlendirmiş oldu. Oyuna ardarda giren oyunculardan Kovaçiç'in pasında Eduardo kaleyi yokladı ve Itandje'dan dönen topu Mandzukiç tamamladı. 72. dakikada skor 4-0 olmuştu.

Kalan sürede Hırvatistan kendini çok zorlamayarak skoru korudu ve farklı bir galibiyet ile tur şansını son maça taşıdı. Bakalım Meksika ne yapacak?

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder