23 Haziran 2014 Pazartesi

Son Maçlar Öncesi G Grubu Değerlendirmesi | Brezilya 2014

Dün akşam oynanan ABD-Portekiz maçı ile G Grubu'nda ikinci maçlar tamamlandı.

Turnuvaya beklenmedik bir şekilde Almanya hezimeti ile başlayan Portekiz maçın 5 dakikalık uzatma bölümünün son saniyesinde attığı gol ile son maçlara tutundu. Ancak işleri gerçekten zor.

Almanya, Gana karşısında yenilmekten emektar golcüsü Klose sayesinde kurtuldu. Son maça girerken puanı dört ve yine 4 puanlı ABD ile oynayacak.


ABD ise birkaç saniye daha dayansa şu an altı puanla bir üst tura çıkmayı kutlayacaktı. Ama olmadı; Christiano Ronaldo'nun ortasına kafayı vuran Varela, ABD'nin gruptan çıkmasını Almanya ile oynayacağı maça bırakmasına sebep oldu.

Gana ise Almanya karşısında Klose'yi durduramayınca mutlak bir galibiyetten oldu. Şu an puanları tıpkı Portekiz gibi bir ve onlar zor da olsa son maça tutunmaya çalışacaklar.

Almanya ve ABD maçı berabere biterse iki takım elele bir üst tura çıkacaklar. Portekiz-Gana maçını kim kazanırsa kazansın puanı yetmeyecek.


Portekiz-Gana maçını kazanan taraf ile Almanya-ABD maçını kaybeden taraf arasında averaj hesaplarına bakılacak. Portekiz'in averajı -4 ve bu da en az 6-0 gibi bir skorla kazanması gerektiğini gösteriyor zira Almanya ve ABD'nin averajları çok daha iyi. Yani bu bile yetmeyebilir. Açıkcası bu nedenle Portekiz benim gözümde elenen taraf olmuştur.

Gana'da kazanır ve ABD kaybederse yine farklı kazanması gerekecek çünkü eğer iş ikili averaja kalırsa ABD, Gana'yı yendiği için avantajlı olacak. Almanya'da yenilse bile gol averajı ile bir üst tura çıkar gibi görünüyor. Tıpkı Brezilya'nın durumu gibi.

Güzel maçlar olacağını ümit ediyor, merakla bekliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder