13 Haziran 2014 Cuma

Futbol Tanrıları'nın Şovu Başladı - Brezilya: 3 - Hırvatistan: 1

Haklılık veya haksızlık yönüne girmeden günlerdir süren tartışmalara ve sorunlara rağmen FIFA Dünya Kupası 2014 başladı. Gerek gündüz vakti olması gerekse bana göre az personel kullanımı sebebiyle sönük bir açılış töreni olduğunu söylemeliyim. Açıkcası "atmosfer" konusunda beni kaygılandıran bu törene rağmen maç saati geldiğinde tribünler bu açığı bence başarıyla kapattı.

Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası'ndaki Vuvuzela "rezaleti" ( bir toplum seviyor ama zorla tüm dünya sevecek diye birşey yok ) ve daha da kötüsü futbol kalitesinin düşüklüğü bu Dünya Kupası için de bir "acaba" sorusunu yaratmıştı.


Ancak ilk maç sonunda Brezilya ve Hırvatistan'ın karşılıklı performansları turnuvanın ilerideki maçları için biz futbolseverlere bir ümit verdi diyebilirim. Beklenildiği gibi maça hızlı başlayan Hırvatistan kısa sürede öne geçmeyi başarsa da Brezilya dengeyi kurmakta gecikmedi. Ancak bence kesinlikle bir adım öne geçebilmiş değil. Skor biraz yanıltıyor çünkü Japon Hakemin uydurma penaltısı Brezilya'yı inanılmaz rahatlatmışken Hırvatistan'ın da gardını düşürdü.

Hırvatistan beklenilen performansı sahaya sürdü ve Brezilya'da ona eşlik etti fakat Brezilya bu kupanın bir adım öne çıkan takımı olarak bu akşam Futbol Tanrıları'nın da gözdesi idi. Eğer Hırvatistan biraz daha şanslı olsa bu maç gollü bir beraberlik ile sonlanabilirdi.

Turnuva'nın yıldız adaylarından Neymar ise sahadaki iyi futbola eşlik etse de Brezilya'yı alıp götüren bir futbol oynadığını söyleyemeyeceğim. Ancak sürekli pozitif düşünüyor olması sebebiyle yanlış tercihler yaptığı anlarda bile şansı yanında idi.

Uzun lafın kısası açılış töreni ve Japon Hakem bence skora etki etmesi sebebiyle sınıfta kalırken; takımların futbol oynama arzuları ve maçın yarattığı heyecan futbolseverleri sevindirdi.

Önümüzdeki maçlara bakacağız :)

Saygı ve Sevgilerimle,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder