20 Haziran 2014 Cuma

20 Haziran 2014 | İtalya: 0 - Kosta Rika: 1 | Brezilya 2014

Grubun ilk maçlarını galibiyetle kapayan 3 puanlı iki takımının mücadelesi her iki takım için de çok önemliydi. Hatta matematiksel olarak halen şansı olan İngiltere için bile. İtalya'nın galibiyeti İngilitere'nin şansını devam ettirmesi demekti.


Maç ilk dakikalarda biraz durağan başlasa da; Kosta Rika'nın müthiş uyguladığı 5-4-1 taktiğine kaldığı yerden devam ettirmesi ile İtalya kalesinde sıkıntılı dakikalar yaşamaya başladı. Prandelli ilk maçta çok hata yapan Paletta'yı kızağa çekmiş. Buffon, tekrar Sirigu'dan kaleyi devralmıştı. İlk maçta Sirigu'nun pek bir hatası olmadığı için açıkcası kendisi adına üzücü bir durum. Chiellini'yi de asıl yeri olan stopere kaydırmıştı. Genç yıldız ve hatta yeni Pirlo denen Veratta'da kızağa çekilmekten kurtulamamıştı.



Yerine Thiago Motta ile başlayan Prandelli daha zengin bir hücum organizasyonu hedefliyordu. Ama işler istediği gibi gitmedi. İngiltere maçındaki kadar bile üretken olamayan takımı bir de kendi kalesinde pozisyonlar yaşıyordu. Bir kısmını Buffon'un tecrübesi ile önleyen İtalyanlar, Balotelli biraz daha becerikli ve hızlı hareket etse gol olabilecek bir iki pozisyon yakalamayı da başardı.

İlk yarının sonlarına doğru yaşanan penaltı pozisyonuna hakem rağbet göstermeyince Kosta Rika'lıların büyük tepkisini çekti. Ancak Kosta Rika hakeme nazire yaparcasına ilk yarının son anlarında Ruiz ile bulduğu gol ile ilk yarıyı İtalya karşısında 1-0 önde kapattı.


Prandelli ilk yarıya T.Motta'yı çıkarıp, Cassano'yu aldığı değişiklik ile başladı, risk aldı. Fakat Kosta-Rika etkili oyunundan pek birşey kaybetti. İtalya daha fazla hız kazandı ancak bu yeterli değildi. Bunun üzerine 55. dakikada Candreva yerine ikinci forvet olarak Insigne'yi oyuna aldı. Durum iyiye gitmedi. Kosta Rika belki çok gelmiyordu ama İtalya'ya fırsat da vermediler.


69. dakikada Marchisio çıkıp yerine Cerci girdi ve artık İtalya üç forvet ile sahadaydı. Bu forvetlerden Insigne ve Balotelli inanılmaz kötü oynadılar. Cerci ise geç girmesine rağmen biraz çabaladı ancak pozisyon üretemedi. Üstüne üstlük Kosta-Rika az da olsa tehlikeli gelmeye devam ediyordu.

Pirlo da etkisiz kalınca artık İtalya için yenilgi kaçınılmaz hale gelmişti. Maçın sonunda İtalya- Uruguay maçı kritik bir hale gelirken Kosta-Rika güle oynaya gruptan çıkmış, İngiltere ise elenmiş oluyordu.


Kosta-Rika kendisine şans tanınmazken yaptığı bu süpriz ile futbolun ne kadar güzel bir oyun olduğunu hatırlattı. İtalya taraftarı olmama rağmen kendilerini can-ı gönülden kutluyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder