14 Haziran 2014 Cumartesi

Yetenek Tamam... Ya Cesaret?

Dünya Kupası'nın ikinci gününde tüm kupa boyunca olabilecek en sansasyonel olaylardan biri oldu ve Hollanda, son 3 büyük turnuvayı kazanan İspanya'yı 5-1 gibi bir skor ile yendi.

Şüphesiz bu maç ile ilgili akılda kalan en önemli şey Van Persie'nin attığı ilk gol. Müthiş bir pas, inanılmaz bir vuruş... Peki bu muazzam gol vuruşu için Van Persie'nin hangi özelliklerini sayabiliriz? Pozisyon takibi, top ile buluşacağı noktayı seçmesi, kalecinin durduğu noktayı görebilmesi ve topu o ölü noktaya yollayabilmesi...

Evet, bu özelliklerin hepsi Van Persie'de var. Bunu zaten futbol hayatı boyunca defalarca kanıtladı. Ama benim için asıl mesele Van Persie'nin bu vuruşu yapabilecek cesarete sahip olması. O pozisyonda topu kontrol edebilir ve yerden daha rahat bir vuruş ile golü atabilirdi. Yine önemli bir maçta atılan önemli bir gol olurdu ama hafızamızda da bu denli yer edinemezdi.



Türkiye gibi bir ligde bile topu ilk vuruşta nereye yollayabileceğini bilen adamların sayısı lig tarihi boyunca bile hep az oldu. Tam anlamıyla takip ettiğim tek takım olan Beşiktaş'ı düşününce Oktay Derelioğlu ve İlhan Mansız'dan başkası gelmiyor aklıma. Hep bir topu kontrol etme çabası, hep bir hantallık hakim.

İşte böylesine büyük bir karşılaşmada hiç çekinmeden penaltı noktasının gerisinden topu kalecinin üstünden ağlarla buluşturmaya cesaret edebilen adamlar yüzünden güzel bu oyun.



Kupa boyunca bu küçük farkların büyük sonuçlarını daha pek çok kez görmek umuduyla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder