21 Haziran 2014 Cumartesi

21 Haziran | Almanya: 2 - Gana: 2 | Brezilya 2014

Almanya bu maça büyük bir sükse ile çıkıyordu. Portekiz gibi güçlü görülen bir ekibi 4-0 gibi net bir skor ile geçmiş ve açıkcası hiç de zorlanmamışlardı. Gana'nın da Amerika ile oynadığı maçta pek gelecek vaad eden bir oyun sergilememiş olması ibreyi Almanya'ya doğru çeviren en önemli faktörlerden biri oldu.

Maçın bir diğer olayı da Boateng kardeşlerin rakip olarak karşılacak olması idi. Babası'na bu durum sorulduğunda "Sonuç ne olursa olsun kazanan ben olacağım" diyerek güzel bir cevap verdiğini de TRT spikerinden öğrendik.


Maçın ilk on dakikası Almanya'nın baskısı ile başladı. Kanatlardan ceza sahasına Mesut Özil özellikle hücumlarda bulunarak araya attıkları paslar ile Müller'i pozisyona sokmaya çabaladılar. Bazen de bu görevi Philip Lam üstlenmeye çalıştı.

Gana bu baskıyı çok uzun sürmedne atlattı ve karşı ataklara başladı. Maalesef ilk yarıda İbrahim Üzülmez'den daha kötü orta yaptıkları için aslında ceza sahasında güzel çoğaldıkları birçok pozisyonu harcadılar. İki tane çok etkili ve sert çukaran Ganalı oyuncular Neuer'i geçmeyi başaramadılar.




İlk yarının genelinde Müller yine merkez forvet görevini güzel yerine getirdi ancak takım arkadaşlarınn hatalarını kapatan John Boye'un girdiği kademeler onun topla buluşmasını engelledi ve olası bir Almanya golünün önüne geçti.

İkinci yarıya Almanya Jerome Boateng'i kenara alan Löw'ün Mustafi değişikliği ile başladı. Oyun çok değişmedi ancak 51. dakikada Müller'in ortasına çok kötü bir kafa vuran Götze'nin dizine çarpan top ile Almanya 1-0 öne geçti. Şans Almanlardan yanaydı. Golün akabinde Gana Prince Boateng'i kenara aldı. J. Ayew'i oyuna aldı. Almanya'nın golüne Andre Ayew adeta "kafa vuruşu öyle yapılmaz böyle yapılır" dercesine muhteşem bir kafa vuruşuyla 54. dakikada cevap verdi. Şimdi skor 1-1 olmuştu.


Gana bu golün de etkisi ile daha fazla topu kontrol etmeye ve Almanlar üzerinde baskı kurmaya başladı. Derin bir topla içeriye kateden Asamoah Gyan, güzel bir vuruşla Gana'yı 2-1 öne geçirdi.

Golden sonra da Gana özellikle kontra ataklarla çok etkili oldu. Hele ki J.Ayew'in soldan geldiği bir pozisyonda şut tercihi yerine ortada bekleyen Asamoah Gyan'ı göre 3-1 olması içten bile değildi. Almanlar sonrasında rekor içn kenarda bekleyen Klose ve Schewinsteiger'i oyuna aldı.  Klose oyuna girdikten kısa bir süre sonra yakalanan kornerde arka direğe indirilen topa fırsatçılığını konuşturarak dokundu ve skoru 2-2- yaptı. Böylece Dünya Kupaları'nın en golcü oyuncusu olan Brezilya'lı Ronaldo'yu da yakalamış oldu. Ayrıca Gerd Müller'i de geçmiş oldu.


Golden sonra Almanya yüklenmeye başladı. Sağlı sollu gelerek Gana defansını bunaltsa da bir sonuç elde edemedi. Akabinde Gana yine hızlı hücumlarla gol ararken Almanya'da daha set hücuımuna yöneldi ve araya atılan paslarla Philip Lam'ı içeriye kaçırmaya çalıştı. Ancak her iki tarafta başarılı olamadı. Maçın son pozisyonunda John Boye ve Thomas Müller'in çarpışması sonucu iki futbolcu da yerde kaldı. Özellikle Thomas Müller'in kanlar içindeki suratı endişe yarattı. TRT yayını kestiği için net bir bilgi alamadık. Umarım her ikisi de iyidir.

Her iki takıma da bu keyifli maç için teşekkür ediyorum. Bir yandan onları izlemek bir yandan notlar alıp yazmak hiç kolay olmadı. Umarım bundan sonra da maçlar böyle keyifli olur.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder