19 Haziran 2014 Perşembe

19 Haziran | Uruguay:2 - İngiltere:1 | Brezilya 2014



Her iki takım için de kaybedenin turnuvaya veda edeceği maç olması sebebiyle kontrollü başlamalarını beklediğim maç pek de öyle olmadı açıkçası. Her iki takım da ilk 25 dakika boyunca karşılıklı (cılız da olsa) ataklarla maça hareketli başladılar.

Maçın 26. dakikasında sarı kartı bulunan Godin hakeme teşekkür etmeli çünkü net bir sarı kart hakem tarafından kendisine gösterilmedi.

Hemen ardından 30. dakikada İngiltere'nin köşe vuruşusunda topu direkten döndü ve bu maçın en net pozisyonuydu.

40. dakikaya geldiğimiz Cavani'ni mükemmel ortasını uzak köşeye kafasıyla gönderen Suarez Uruguay'ı 1-0 öne geçirdi. Gol de vuruştan çok adrese teslim Cavani ortasını konuşmak daha doğru olacaktır.



Golden sonra baskısını arttıran İngiltere ardı ardına şut pozisyonu ve korner şansı yakaladı fakat sonuca ulaşamadı. Böylelikle maçın ilk 45 dakikası Uruguay'ın 1-0'lık galibiyeti ile sonlandı.

İkinci yarıya beklenilen aksine İngiltere değil Uruguay hızlı başladı. Özellikle Cavani'nin, Joe Hart ile karşı karşıya kaldığı an maçın kırılma anlarından biriydi. 

53. dakikada Uruguay kalecisi Muslera İngiltere'nin atağında Rooney'nin etkili şutuna geçit vermedi ve maçın hızı iyiden iyiye artmış oldu.

Dakika 75'e geldiğinde sağ kanattan topu taşıyan Johnson yerden ceza sahasına yaptığı ortada Rooney topu ağlarla buluşturdu.

Bu goldeb tam 10 dakika sonra her şey ingiltere için iyi gidiyor derken Luiz Suarez ceza sahasının sağından girip dar açıdan mükemmel bir golle Uruguay'ı  2-1 öne geçirdi. Tabii golden önceki kritik pas yine Cavani'den geldi :)

Maçta başka gol olmayınca İngiltere şampiyona gruplarda veda etmiş oldu.

Sevgiler,

Serhat Öz - sozyal.co





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder