27 Haziran 2014 Cuma

26 Haziran | Cezayir: 1 - Rusya: 1 | Brezilya 2014


Belçika'nın ikinci turu garantilediği H grubunun final olarak görülen maçı idi. Turu garantilemek için her iki tarafın da yani Cezayir ve Rusya'nın kazanmak zorunda oldukları bir maçtı. Hatta Rusya'ya sadece kazanmak yetmiyor G.Kore'nin de puan kaybetmesi en azından kazansa bile gol averajında önüne geçmemesi gerekiyordu.


Rusya maça hızlı başladı. Süratli ve istekli futbolları hemen göze çarpıyordu. Dakika 4 civarlarında Cezayir'in sağ kanadında görev alan Feghouli takım arkadaşıyla bir hava topu mücadelesinde çarpıştı. Cüneyt Çakır tarafından kanamasının durdurulması için saha kenarına alındı. Tam bu zamanda Cezayir hızlı bir atağa çıktı ancak son pas yerini bulmayınca Rusya sol kanattan kontraatak fırsatı buldu. Soldan yapılan orta sonucu yükselen Kokorin temiz bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Rusya 1-0 öne geçti.


Bu dakikadan sonra Rusya orta saha ve defansını birbirine iyice yakınlaştırırken Cezayir yüklenmeye çalıştı. Boşluk bulduğu zamanlarda da etkili olmaya çalıştı ancak Rusya iyi savunma yapıyordu. Duran toplar dışında pek fırsat bulamadılar. Duran toplarda da genelde Akınfaev iyi yer tutarak başarılı bir izlenim verdi. Rusya ise Samedov, Shatov, Kokorin ve Kherzakov -ki bu maçta ilk 11'de başladı- dörtlüsü ile etkili olmaya çalışıyordu. Her iki kaleye de yapılan ancak zayıf olan ataklarla geçen ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya Rusya hızlı başladı ve 47. dakikada Samedov kaleci Rais ile karşı karşıya kaldı ancak açıyı iyi kapatan Rais gole engel oldu. 60. dakikaya gelene kadar Rusya kapanıyor, tempoyu düşürüyor ancak göz göre göre duran top kazandırıyordu.


Capello'nun Cezayir'in hemen hemen tüm yan toplara kafa vurduğunu görüp bu duruma önlem almaması enteresandı. Sonunda 60. dakikada sol kanattan kullanılan bir duran topta arka direkte yükselen Slimani güzel bir vuruşla Cezayir'e beraberliği getiren golü attı.

Bundan sonra Rusya bekleyen değil atak yapan taraf olmaya karar verdi. Ancak tabii Cezayir'de mücadele gücü yüksek oyunculardan kurulu olduğu için kolay pozisyon bulamadı. 69.dakikada ani gelişen bir atakta Kherzakov'un şutunda Rais çok başarılı bir kurtarış daha yaptı.

Son 10 dakikaya girildiğinde artık Cezayir tamamen kendi ceza sahası çevresinde oyunu kabul ediyor ve topu uzaklaştırabildiği kadar uzaklaştırıyordu. Çünkü ellerine gelen bu fırsatı değerlendirmek istiyorlardı. Başardılar da. 90+4 bittiğinde Cezayir 32 yıl aradan sonra yakaladığı ikinci fırsatı değerlendirip gruplardan çıkıyor ve daha önce 2-1 yendiği Almanya'nın rakibi oluyordu.


Grubun diğer maçında da Belçika, G.Kore'yi 1-0 ile geçiyor ve puanını 9'a çıkararak liderliğini perçinliyordu. Çok başarılı olmasalarda daha arzulu ve istekli olan Cezayir gibi takımları bir üst turda görmek güzel. Umarım daha da ileri gidebilirler. İşleri çok zor ama imkansız değil. Ayrıca son olarak Dünya Kupası gibi bir organizasyonda bize meşale şov yapan Cezayir taraftarına da teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.



Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder