22 Haziran 2014 Pazar

22 Haziran | Belçika: 1 - Rusya: 0 | Brezilya 2014

İlk maçını  biraz zorlansa da kazanan Belçika -kimilerine göre gizli favori- bu sefer ilk maçında beraberliği zor kurtaran ve puana ihtiyacı olan Rusya karşısına çıktı. Turnuvadaki yaş ortalamaları baz alındığında en geç takımlardan biri olan Belçika ile en yaşlı takımlardan olan Rusyanın mücadelesi kontrollü başladı.


İlk maçta sonradan oyuna giren Felliani gibi oyuncuları ile başlayan Belçika özellikle sağ kanattan Mertens'in etkili oyunu ile pozisyonlar buldu. Mertens'i birebirde geçerek ceza sahasına girdiği pozisyonlarda; pas, orta ve şut tercihlerinde ciddi pozisyonlar yakalayan Belçika bunları gole çeviremedi.


Rusya ise ilk yarının son on dakikası hariç bir nevi kontraatak futbolu oynamaya çalıştı ama çok da başarılı olamadı. En net pozisyonları maçın 43. dakikasındaki kafa vuruşu idi.

İkinci yarıya Rusya biraz daha etkili başladı. Topa daha fazla sahip olan taraf oldular ancak pozisyon bulmakta çok zorlandılar. Belçika ise iyice oyundan kopmuş bir görüntü veriyordu. 83.dakikaya kadar bu durum böyle devam etti.


Herşey Belçika'nın kazandığı frikik ile başladı. Kullanılan atış direkten döndü ve o andan sonra Belçika - daha doğrusu Eden Hazard- fırtınası başladı. Maç boyunca etkin olamayan oyuncu ardı ardına iki pozisyonda ceza sahasına çok şık hareketler ile girdi ancak verdiği pas ve şut yerini bulmayınca sonuç alamadı. Bu sefer ceza sahasına girdiğinde ise sıfıra indi ve Lukaku'nun yerine oyuna giren 19 yaşındaki golcü Origi'ye gol pasını verdi. Temiz bir vuruş yapan Origi takımını 1-0 öne geçiriyordu.


Bu golün ardından Rusya'da hareketlenme olur diye beklerken yine bir Eden Hazard atağında Miralas yüzde yüz diyebileceğimiz bir pozisyonu kötü bir vuruşla harcadı. Bundan sonra da Belçika baskısı devam etti ve maçı 1-0 kazanarak bir üst tura yükselmeyi başardılar.

Rusya artık G.Kore-Cezayir maçına bakacak. Belçika ise rakibini beklemek için üst tura kadar tatile çıktı diyebiliriz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder