21 Haziran 2014 Cumartesi

Son Maçlar Öncesi E Grubu Değerlendirmesi | Brezilya 2014

Öncelikle dün akşam oynanan Fransa-İsviçre ve Honduras-Ekvator maçlarının yazılarını yayımlayamadığımız için özür dileriz. Yine iş yorgunluğu sebebiyle uykuya yenik düştük.


Dün tamamlanan maçlar sonrasında E Grubu'nda bir üst tura çıkan ilk takım Fransa oldu. İlk maçta acaba Honduras zayıf bir ekip olduğu için mi diye bu kadar rahat kazandılar sorusuna hızlı bir yanıt verdiler.
İsviçre maçının ilk yarısında 3-0 öne geçen maçı da 5-2 kazanarak adeta şov yaptılar. İsviçre ise daha önce de belirttiğim gibi haketmeden kazandıkları Ekvador maçının diyetini farklı yenilerek ödedi. Ekvator ise Honduras'ı 2-1 ile geçerek tur şansını son maça bıraktı.

6 puanlı Fransa'nın ardından Ekvator ve İsviçre üçer Honduras ise 0 puanda. Son maçlar Fransa-Ekvator ve İsviçre-Honduras arasında olacak. Bu görüntüye bakılınca Ekvator'un şansının pek olmadığını düşünebiliriz. Ancak bu turnuvada başta Kosta-Rika olmak üzere Güney Amerika takımlarının yaptığı süprizler nedeniyle her an herşey olabilir. Şimdi gelin bir de olasılıklara bakalım;



Fransa ve İsviçre son maçlarını kazanırsa el ele bir üst tura geçerler.
Ekvator ve Honduras son maçlarını kazanırlarsa; Fransa ve Ekvator üst tura geçerler.
Ekvator ve İsviçre berabere kalırlarsa gol avarajı ile Ekvator bir üst tura Fransa ile birlikte geçer.

Ekvator'a yarayan skorlar daha fazla ancak bunları gerçekleştirmek ne kadar kolay olacak önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bol süprizli ve gollü turnuvanın aynen böyle devam etmesini diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Umut Dülger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder